Buurtbewoners helpen elkaar

Velen van ons hebben het nu extra moeilijk om rond te komen door alle stijgende prijzen. Graag willen wij daarom mensen met elkaar verbinden.  

Buurtbewoners helpen elkaar!  Als je het niet zo ruim hebt mag je producten meenemen uit de Samen Delen Kast. 

Als je wilt helpen kun je producten in de kast achter laten. Graag alleen langer houdbare producten zoals:

Schoonmaakartikelen, shampoo, afwasmiddel, tandpasta, maar ook levensmiddelen: rijst, potjes groente, broodbeleg, soep, frisdrank, aardappelen, uien, wortelen, zuurkool. 

Lees ook dit artikel in Apeldoorn Direct

Meedoen met de Samen Delen Kast?

Wij willen dit initiatief verder uitbreiden in de gemeente Apeldoorn. Wij maken de kasten zelf dus er kan een wachtlijst zijn. Wil je ook een kast plaatsen?

Stuur een bericht naar info@kyarashines.com

Wil je deze actie ondersteunen? Breng dan artikelen naar een van de kasten of doneer via onze Doneer Pagina.

 


Initiator Samen Delen Kast overleden 

In dierbare herinnering - 28 oktober 2023 

Met groot verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van Marcel.

Het was zijn wens om de Samen Delen Kasten voort te zetten. Om dit mogelijk te maken wilde hij donaties in plaats van bloemen tijdens zijn uitvaart.  

Wat een bijzonder mooi mens met een groot hart moeten we missen.


Feestelijke opening bij Basisschool 't Schrijvertje -        Moestuin de Gentiaan

8 Maart jl was de opening van wéér een Samen Delen Kast! Een leerling van groep 7, mocht op zijn verjaardag de kast onthullen bij Basisschool 't Schrijvertje - Moestuin de Gentiaan. Het was een feestelijk moment samen met alle kinderen van de school, ouders en buurtgenoten. Naderhand was er een ontmoeting in de Tuinkamer met koffie, thee en taart. Vervolgens is er in de buurt geflyerd en zijn er kleurplaten voor een wedstrijd uitgedeeld. Geweldig dat de scholieren zorg gaan dragen voor de Samen Delen Kast!

Christelijk Lyceum Apeldoorn vult Samen Delen Kasten

15 Verhuisdozen vol met levensmiddelen. Dat kregen wij van het Christelijk Lyceum uit Apeldoorn! Verzameld door de leerlingen voor onze Samen Delen Kasten. 

GEWELDIG!

Onze dank gaat uit, ook namens alle kastbeheerders, naar alle leerlingen en docenten van het Christelijk Lyceum! 

Hierbij hebben zij heel veel mensen, die het wat moeilijker hebben, blij kunnen maken met wat extra's tijdens de feestdagen.

Wat een mooie actie om 2023 mee af te sluiten. 

Saamhorigheid in de Torenstraat

In de Torenstraat staat de Samen Delen Kast van José en haar buurvrouw. Samen wonen ze al 84 jaar in deze straat (José 30 en de buurvrouw 54 jaar) en kennen de straat dan ook heel goed. Daarom wisten ze meteen nadat ze het artikel in Stentor over de kast hadden gelezen dat ze hier aan mee wilden doen en dat de buurt het goed zou vinden. Het is een heel sterk gevoel van binnen uit dat ze graag anderen willen helpen en dan het liefst zo gericht mogelijk. En daar past de kast helemaal bij.

De buurvrouw van José heeft de oorlog nog meegemaakt. Ze heeft toen gelukkig geen honger gekend. Wat haar van toen vooral zo is bijgebleven is de saamhorigheid die er toen was onder de mensen. Sinds de komst van de tv is deze flink afgenomen. “Mensen zijn meer op zichzelf en we weten niet meer wat er precies speelt bij de ander”, zegt ze. “We weten dat er mensen zijn die hulp nodig hebben, maar we kennen ze niet persoonlijk,” voegt ze eraan toe. Ze hopen met de kast deze hulp te bieden. De buurt weet hem inmiddels al goed te vinden, dus hij is goed gevuld.

Dus heb je het wat moeilijker in deze tijd, kom dan eens kijken in de kast in de Torenstraat of een van de andere kasten om te zien of er wat voor jou bij staat.